Kjappe og enkle smørkjeks med frisk sitronsmak og sjokoladetrekk. For når kaffebesøket kommer litt brått på.

Ingredienser

nok til ca 24 kjeks
110 g smør - romtemperert
90 g sukker
3 eggeplommer (medium/large)
1/2 ts sitronekstrakt eller sitronsaft
Skall fra 1 sitron - raspet
180 g hvetemel
En klype salt
ca 50-60g sjokolade til dekorering

Fremgangsmåte

- Bruk kjøkkenmaskin eller håndmikser til å kreme smør og sukker til hvitt. Bland inn sintronrasp og sitronekstrakt.
- Bland inn en og en plomme, og miks godt mellom hver gang.
- Ha i hvetemel og salt, og blandt godt sammen.
- Røren er relativt fast. Syntes du den er tørr kan du ha i litt mer sitronsaft eller litt mer eggeplomme. Den skal være litt fast for å få kjeksene til å holde formen.
- Ha deigen i en sprøytepose med stjernetipp og sprøyt små rosetter, eller hvilken annen form du ønsker.
- Stek på 175 C i ca 12 minutter - eller til gyllene.
- Dekorer med smeltet sjokolade når kjeksen er kald. Smør for eksempel sjokolade på undersiden eller i tynne striper over.
- Oppbevar gjerne kaldt og i en lufttett boks.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!