Bremykt Logo

Få en smak av sommer av denne klippekransen med rørte jordbær og vaniljekrem i svingene.

Ingredienser

100gr smør
3 1/2dl melk
50gr gjær(tørr eller fersk)
650gr mel
90 gr sukker
Fyll
250gr rørte jordbær( la dem renne av i en sil, så de blir minst mulig saft igjen)
1ss revet sitronskall
1pk vaniljekrem
Kanel
Sammenpisket egg til pensling
Perlesukker

Fremgangsmåte

1. Smelt smør og tilsett melk, varm til 35-37•C . Smuldre gjæren i bakebollen og hell over væsken. (Bruker du tørrgjær blander du den med litt av den varme væskeblandingen og en teskje sukker og lar det stå litt så gjæren starter)
Tilsett mel og sukker og elt deigen på middels hastighet i 5 min. Dekk bollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
2. Slå deigen sammen og kjelke den på melet bakebord til et rektangel på 50•25cm. Bland rørte jordbær og revet sitronskall. Lag 3 striper med rørte jørdbær på langs og 2 striper med vaniljekrem mellom dem. Begynn med rørte jordbær i midten og så vaniljekrem på hver side av den første, så jordbær utenfor det. Dryss over kanel. Begynn fra den ene langsiden og rull leiven sammen som en rullekake.
3. Løft rullen over på stekebrett dekket med bakepapir. Legg den i kringle eller rund form på brettet. Pass på at skjøtene er godt sammenklistret. Klipp i kransen på tvers av rullen hele veien rundt.
4. Dekk kransen med plastfolie og etterhev i 40 min. Varm ovnen til 200•C . Pensle kransen forsiktig med sammenpiskede egg, dryss over perlesukker og stek midt i ovnen i ca. 20min. Avkjøl på rist.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!