Makroner i fine farger og friske smaker. Her gir vi deg grunnoppskriften og flere oppskrifter på fyll, slik at du kan lage din favoritt.

Ingredienser

(25- 30 stk.)
Grunnoppskrift:
75 g eggehvite, fra romtempererte egg
90 g sukker
90 g melis
90 g mandelmel (ikke fettredusert)
Matfarge etter ønske. I disse oppskriftene har vi brukt rosa, gul, blå, grønn og lilla.
Bringebærsmørkrem:
150 g Bremykt Original, litt romtemperert
125 g friske bringebær (evt. frosne)
100 g melis
Litt melis (ca. 50 g) til justering av kremen
Sitronsmørkrem:
100 g Bremykt Original, romtemperert
300 g melis
1 ts vaniljesukker
Ca. 4 ss sitronsaft
Hvit sjokoladekrem med havsalt:
125 g Bremykt Original
200 g hvit sjokolade
1 ½ dl fløte
20 g sukker
2 klyper havsalt
Limekrem med mynte:
100 g Bremykt Original, kjøleskapskald
¾ dl presset lime (ca. 3 lime)
3 eggeplommer
150 g sukker
Ca. 1 ss finhakket frisk peppermynte
Søt bærkrem:
150 g Bremykt Original, romtemperert
125 g bærblanding
100 g melis
Ca. 1 ss honning
Ev. litt melis til justering av kremen

Fremgangsmåte

Grunnoppskrift:
Forvarm stekeovnen til 150 ˚C, over og undervarme. Sett frem makronmatte eller bakepapirkledde stekebrett.
Ha eggehviter i en bolle og pisk først ett par minutter på lav hastighet, før du skrur opp til høy hastighet og pisker videre til eggehvitene er stive. Tilsett litt og litt sukker, pisk videre til marengsen danner stive topper som ikke faller over. Sikt over melis og mandel mel, og vend det inn med en slikkepott. Her gjelder det å røre akkurat passe, rører du for lite blir massen for tykk og makronene renner ikke ut, men blir til små topper. Rører du for mye renner de for mye ut. Røren skal være tykk litt ala softiskonsistens, men «røremerkene» skal jevne seg ut etter kort tid. Tilsett farge etter ønske.
Hell makronrøra i en sprøytepose med rund tipp og sprøyt små topper på en makronmatte eller på bakepapir (tegn evt. sirkler på størrelse med en 5-kroning). Sprøyt ut makronene innenfor mal-sirklene. Ikke lag dem for store, de kommer til å flyte ut litt. Dunk lett på brettet slik at evt. luftbobler blir borte, la brettet stå i romtemperatur ca. til 30 minutter, til det danner seg en hinne på toppen av makronene.
Stek makronene på midterste rille 14 – 15 minutter. Avkjøl makronene før du fjerner dem fra bakepapiret. Har du stekt makronene for lite, vil de henge igjen på matta/bakepapiret. Er de sprø helt gjennom, har du stekt dem litt for lenge.
Lag ønsket fyll og sprøyt eller legg på fyll på bunnen av halvparten av makronene på den flate siden og legg en makron over (med flat side mot fyllet).
Rosa bringebærmakroner med bringebærsmørkrem:
Bruk grunnoppskriften med rosa matfarge. Lag bringebærsmørkrem ved å blande sammen bringebær og melis til en puré, sil gjennom en fin sikt. Bruk en skje til å presse sausen gjennom. Pisk Bremykt luftig, tilsett litt og litt bringebærsaus, spe med melis til ønsket konsistens. Pisk kremen på høy hastighet til den er glatt, fyll makronene.
Gule sitronmakroner med sitronsmørkrem:
Bruk grunnoppskriften med gul matfarge. Lag sitronmasmørkrem ved å piske sammen ingrediensene til en litt luftig krem. Smak til med sitron, fyll makronene.
Himmelblå makroner med hvit sjokoladekrem og havsalt:
Bruk grunnoppskriften med blå matfarge. Lag hvit sjokoladekrem ved å ha alle ingrediensene i en liten kjele, kok opp under stadig omrøring til en glatt masse. Avkjøl og sett kjølig natten over. Fyll makronene. Får du krem til overs holder den seg fint et par dager i kjøleskapet.
Grønne makroner med lime- og myntekrem
Bruk grunnoppskriften med grønn matfarge. Lag limekrem ved å vispe sammen lime, eggeplommer og sukker i en ildfast bolle over vannbad på litt høy varme. Pisk hele tiden til blandingen tykner, ta vekk fra varmen og rør inn små biter av Bremykt. Avkjøl og sett kjølig (gjerne natten over). Rør inn mynte og fyll makronene.
Lilla hagebærmakroner med søt bærkrem:
Bruk grunnoppskriften med lilla matfarge. Lag søt bærkrem ved å blende sammen bær og melis til en puré, sil vekk frøene. Pisk Bremykt luftig, tilsett litt og litt bærsaus, smak til med honning og spe med melis til ønsket konsistens. Pisk kremen på høy hastighet til den er glatt, fyll makronene. Pass på at Bremykt og bærsaus har noenlunde lik temperatur slik at kremen ikke skiller seg.