En pizza som fort blir en favoritt. Med friske bær og kremostglasur blir dette garantert suksess.

Ingredienser

Ingredienser: (til to pizzaer)
Gjærdeig:
3 dl h-melk
100 g Bremykt steke og bake
1 egg
25 g gjær
1 dl sukker
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
ca 500 g hvetemel
Fyll:
Vaniljekrem
Frosne eller ferske bær (jeg bruker 1 pk frossen skogsbærblanding og en kurv friske jordbær)
Glasur:
3 ss naturell kremost
1 – 1 1/2 ts vann
10 spiseskjeer melis
.

Fremgangsmåte

Framgangsmåte:
1. Smelt smør i en kjele.
2. Ha i melk og varm opp til ca 25 grader.
3. Ha i et egg.
4. Hell blandingen i en bakebolle og tilsett sukker, salt, kardemomme og gjær.
5. Ha i hvetemel og elt deigen godt.
6. Dekk bakebollen med plast og hev deigen til dobbel størrelse.
7. Del deigen i to like emner. Kjevle eller trykk emnene ut til runde leiver ca 30 cm Ø.
8. Legg bunnene på bakepapir og smør utover vaniljefyll i et tynt lag. La det være en kant igjen.
9. Strø over diverse bær og la pizzaen heve i ca 15 min.
10. Stekes på 225 grader i ca 15 min.
Avkjøles på rist
11. Lag kremostglasur. Rør sammen ingrediensene til en glatt blanding.
12. Når pizzaen er litt avkjølt kan du ringle over kremostglasuren

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!