Disse kringlene har en litt annen konsistens enn det du sannsynligvis forbinder med gjærbakst, og dette skyldes kombinasjonen av bakepulver og gjær. Men gode er de, det kan jeg garantere! Legg dem i en kurv med serviett oppi og server, så har du helgekosen i boks!

Ingredienser

500 gram hvetemel
1 dl sukker
1 pakke tørrgjær
1 teskje bakepulver
1 teskje vaniljesukker
1/2 teskje kardemomme
3 dl soyamelk (eller melk)
2 spiseskjeer olje (eller smeltet smør/margarin)

Fremgangsmåte

Slik gjør du det:
1. Bland 500 gram hvetemel, 1 dl sukker, 1 pakke tørrgjær, 1 teskje bakepulver, en teskje vaniljesukker og en halv teskje kardemomme i en bolle.
2. Ha i 3 dl lunken soyamelk (eller melk) og 2 spiseskjeer olje (eller smeltet smør/margarin).
3. Bland deigen godt, og sett den til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.
Ta deigen ut av bollen, og elt i litt mer mel slik at den blir fast og god å jobbe med. Kna godt.
Lag tynne pølser og form dem til små kringler. Jeg varierer mellom bittesmå og ikke fullt så små, etter hva jeg føler for og gidder. Jo mindre de er, jo mer jobb er det jo selvfølgelig.
Sett kringlene på stekeplaten etterhvert. Når brettet er fullt, hever du kakene til de får omtrent dobbelt størrelse.
Spray eller pensle med lunkent vann og strø over litt sukker eller perlesukker før du setter kringlene i ovnen. Stek dem på 210 grader i ca 10 minutter, eller litt mer om du liker dem brune.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!