En litt overraskende måte å servere cannapeer eller en velkomstrett. Kan lagres lenge i en plastpose i brødboksen
2,5 dl vann
0,5 dl smeltet smør
1 ss balsamicoeddik (kan sløyfes)
150g sammalt spelt
Ca 350g siktet spelt
1 ts salt
25g gjær
Stekefett el.l.
Kinesiske suppeskjeer (ildfaste)
Løs opp gjæren i fingervamt vann
Tilsett alle ingrediensene og elt deigen til den blir smidig.
Ha deigen i en bolle og legg et rent kjøkkenhåndkle over. La stå i min. 30 min.
Kjevle ut en del av deigen, skjær ut passende biter til å dekke skjeene (skaftet inkludert), kjele hvær bit igjen, slik at det blir en tynn deig.
Spray skjeene med stekefett.
Dekk hele oversiden av skjeen og skaftet med deig og skjær bort det overflødige.
Stekes på brett, midt i ovnen ca 15 min på 175 grader
Fyll Speltskjeer med hva som helst som passer til brød.
Et alternativ kan være skoldet tomat i terninger sammen med løk, hvitløk, olivenolje, salt, pepper og reker.
Eller hva med laksepate og ørretrogn? Eller gravlaks og rogn?
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!