Et supersaftig og smakfullt stablebrød med hvitløksmør, frisk oregano og ost mellom lagene kan man fort bli heeeeelt avhengig av!

Ingredienser

(ca. 15 porsjoner)
Deig:
75 g Bremykt Mykere
4 ½ dl helmelk
30 g fersk gjær
1 ts salt
1 ss sukker
1 egg
Ca. 11 dl hvetemel
Fyll:
100 g Bremykt Mykere (romtemperert)
3 ss frisk oregano, grovhakket
2 fedd hvitløk, presset
½ ts salt
200 g revet ost
Kle en stor brødform (ca. 2 – 2 ½ liter) med bakepapir. Ha gjerne litt Bremykt i bunnen og på kantene av formen, slik at papiret er lettere å legge inntil kanten.

Fremgangsmåte

Deig:
Smelt Bremykt i en kjele, tilsett melk og varm opp til det er fingervarmt. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med væska. Tilsett salt, sukker og egg, elt sammen med litt og litt hvetemel, til deigen så vidt slipper bollen. Elt deigen på medium hastighet ca. 10 minutter. Dekk til bakebollen med plastfilm og la deigen heve til dobbel størrelse i romtemperatur.
Ha deigen på melet bakebord og kjevle den ut til et stort rektangel (ca. 36 x 40 cm)
Fyll:
Bland sammen Bremykt, oregano, hvitløk og salt, smør det utover deigen og dryss over ost.
Del deigen i firkanter (ca. 15 stk), med pizzahjul eller en kniv. Legg rutene lagvis over hverandre i små stabler, slik at det er fyll mellom hvert lag, legg de så etter hverandre i brødformen, strø over osten som faller av når du løfter deigen over.
Forvarm stekeovnen til 190 ˚C, over og undervarme.
Dekk til brødet med et kjøkkenhåndklede og etterhev ca. 20 minutter, til det er luftig. Stek på midterste rille 25-30 minutter, til det er gyllent og du hører en litt hul lyd hvis du dunker forsiktig på det med fingrene. Avkjøl brødet litt i forma før det tas ut og serveres lunt.
Tips:
Fyllet kan varieres med andre typer ost, eller en blanding av flere. Har du spekeskinke eller skinke til overs? Del det i strimler og dryss over deigen sammen med osten.
Brødet passer supert til salt pålegg, egg, supper, gryteretter, salater eller i en digg sandwich.
Brødet kan fryses.
Når det er tint, varm det opp i stekeovn ved 180 ˚C, ca. 8 minutter.