Super luftige steam buns som er perfekt streetfood style fest måltid fyllt med asiatisk marinert langtidskokt svinenakke og hurtig syltet rødløk og agurk strimler, fin hakket koriander. Steam buns’ene er super deilig konsistens, luftig, smakfull og holder innholdet perfekt uten og dette fra hverandre.

Ingredienser

Steam buns
1550g asiatisk mel
700g vann
80g fersk gjær
25g salt
200g sukker
170g smeltet Bremykt
Svine nakke
500g svine nakke
1 dl soya saus
1 rød chili
1 ss sesamfrø
2 ss revet ingefær
Syltelake
1 dl hvitvinseddik
2 dl vann
2 ss sukker
1 TSK salt

Fremgangsmåte

Steam buns
1550g asiatisk mel (vanlig hvetemel funker også)
700g vann
80g fersk gjær
25g salt
200g sukker
170g smeltet Bremykt
Her er det samme fremgangs måte som en brød deig, jeg starter alltid vann sukker og gjær, la det røres godt sammen så mikser man resten av ingrediensene. Når deigen slipper i fra bollen er den ferdig eltet og klar for første heving.
Når deigen har oppnådd dobbelt størrelse deles den opp i 35g boller som formes rund og heves enda engang.
Etter heving så kjevles de og brettes en gang og heves enda engang. De skal sp dampes i en bambus damper i 7 minutter så er de ferdig.
Hevings tid kan variere på funkt og temperatur i rommet.
Svine nakke
500g svine nakke
1 dl soya saus
1 rød chili
1 ss sesamfrø
2 ss revet ingefær
Alle ingredienser masseres sammen i en ildfast form med folie på toppen, og bakes i ovenen på 120grader til det er møre. Dette kan ta alt i fra 3-5 timer
Så ta ut kjøttet ut vetske og riv kjøttet opp og smak til med laken som kjøttet var kokt i. Viktig at kjøttet ikke er tørt og smakfullt.
Syltelake
1 dl hvitvinseddik
2 dl vann
2 ss sukker
1 TSK salt
Kok opp alle ingredienser og kjøl ned.
Mix inn i grønnsakene 1 time før servering.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!