En muffins man kan servere med god samvittighet, og en genial måte å bruke opp overmodne bananer. Perfekt i matpakka, som et mellommåltid eller når man bare har lyst på noe godt. En oppskrift som er enkel å tilpasse antall bananer man har.

Ingredienser

2 godt modne bananer
2 egg
1 dl Bremykt
2 dl havregryn
2 ts bakekakao
1 ts bakepulver
1 ss chiafrø og 2 ss vann
1 ss linfrø
0,5 ts vaniljeekstrakt
Solsikkekjerner eller bakesjokolade fra dr. Oetker til pynt

Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen til 190⁰c varmluft.
2. Bland chiafrø og vann i en liten skål eller kopp, og sett til side så lenge.
3. Mos bananene i en bolle.
4. Smelt Bremykt og tilsett i bananene, sammen med eggene, og bland godt.
5. Ha i vaniljeekstrakt, bakepulver, linfrø og chiafrøblandingen, og rør det godt inn.
6. Bland inn kakaopulveret.
7. Tilsett havregryn og rør det det er helt blandet inn.
8. Fordel røra på 12 muffinsformer og pynt med solsikkekjerner eller bakesjokolade.
9. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.
10. Avkjøles på rist.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!