Disse vaflene er så gode at man kan maule dem uten noenting på. Det er kefiren som gir den deilige syrlige smaken. De er sprø utenpå og saftige inni.

Ingredienser

1 liter Kefir
3 egg
1 dl havregryn
4 dl mel
1 dl sukker
1 dl smeltet bremykt
1 teskje bakepulver
1 teskje vaniljesukker
½ teskje kardemomme
1 kryddermål raspet muskatnøtt
2 kryddermål salt

Fremgangsmåte

Bland kefir og egg.
Tilsett det tørre.
Bland inn smeltet Bremykt til slutt.
La røren stå å svelle en times tid før du steker.
Pensle vaffeljernet godt med smeltet Bremykt for å få ekstra sprø og deilig overflate.
Server med brunost eller rømme og syltetøy

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!