Thanksgiving eller Thanksgiving Day er en årlig høytids – og festdag som feires flere steder i verden og ofte med kalkun i ulike varianter. Her er oppskrift på en Thanksgivinginspirert matmuffins med kalkun, bacon og friske tranebær, om du skulle være så heldig å ha litt kalkunrester på lur.

Ingredienser

(Ca. 16 stk)
70 g Bremykt Original, smeltet
200 g yoghurt naturell
2 dl melk
4 egg
2 dl havregryn
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts salt
200 g stekt kalkunkjøtt i små terninger
1 dl valnøtter, grovhakket
50 g frisk bladspinat
2 dl friske tranebær
150 g bacon, i små terninger, sprøstekt
Muffinsformer

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 210 °C.
Bland godt sammen smør, yoghurt, melk og egg.
Tilsett resten av ingrediensene og fyll litt store muffinsformer nesten opp til kanten.
Stek muffinsen på midterste rille, i 20-25 minutter til de er gylne og helt gjennomstekt.
Tips:
Kalkunkjøtt kan fint erstattes med grillet kylling eller salatkylling.
Bruk gjerne et muffinsbrett, så muffinsene ikke flyter ut under steking.