Deilige små fløyelsmyke munnfuller som knaser.

Ingredienser

VANILJEKREM:
2 1/2 dl helmelk
20 gr. Hvetemel
50 gr. Sukker
2 eggeplommer
1/2 vaniljestang
VANNBAKELSE :
60 gr. Kaldt Vann ( litt over 1/2 dl)
30 gr. Bremykt
1/2 dl hvetemel
1 lite egg
KNASENDE KARAMELL:
200 gr. Sukker
En liten dasj vann
PYNT:
100 gr. Hakkete hasselnøtter

Fremgangsmåte

1. Ha alle ingredientene til vaniljekremen i en gryte sammen med vaniljestangen og frøene som du har skrapt ut med en kniv.
Sett kjelen over svak varme, rør hele tiden slik at det ikke blir klomper eller brent i bunnen. Når den begynner å tykne og når kokepunktet heller du den i en bolle, ta ut vaniljestangen og dekk med plastfolie. Plastfolien må ha direkte kontakt med kremen, sett den i kjøleskapet når den har avkjølt seg litt.
2. Sett stekeovnen på 190 C med over og undervarme, men ikke varmluft.
3. Sikt melet på et stykke matpapir. Hell vannet i en liten gryte, tilsett små biter av kaldt Bremyk. Sett gryten over svak varme. Når smøret har smeltet tilsetter du alt melet på en gang. Etter et par minutter når deigen begynner å samle seg og slipper kantene på gryten tar du kjelen bort fra platen, fortsetter å rør et minutt før du tilsetter det hele egget. Rør godt til det blir en jevn masse. Sett små topper på størrelse av kirsebær med hjelp av to teskjeer på en stekeplate med bakepapir under.
Sett stekeplaten på midterste rille i den varme stekeovnen i ca 10 minutter til de er gyldne. Du må ikke åpne døren på stekeovnen før de er ferdige for da vil de synke. La de avkjøles.
4.Klipp små hull i bunnen på vannbakelsene og fyll en sprøytepose med vaniljekremen. 5. Fyll vannbakelsene med vaniljekremen. Det gjør ingenting hvis det tyter litt krem her og der.
6. Rull dem i en skål hvor du har lagt de hakkete hasselnøttene og legg dem tilbake på bakepapiret
7. Hell sukker og vann i en liten gryte og over svak varme rører du lett til karamellen blir gylden. Pass deg for dette er varmt.
8.Med hjelp av en skje heller du karamellen raskt over vannbakelsene .
9. Smugstart med å smake på EN !

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!