Bananene gir en naturlig sødme til vaflene.
2 egg
125 g Bremykt smør
1 ss sirup/honning
1 ts vaniljesukker
2 dl melk
2 dl vaniljekesam
1 dl vann/sprudlevann (sprudlevannet gjør vaflene ekstra sprø)
300 g hvetemel
50 g havregryn
1 ts bakepulver
1 ts natron
1/2 ts kardemomme
1/2 ts kanel
1 banan
1. Pisk eggene i en bakebolle.
2. Rør inn melk, kesam, vann/sprudlevann og sirup/honning.
3. Smelt smøret og rør også dette inn.
4. Pisk inn de tørre ingrediensene til du får en plumpfri røre.
5. Mos bananen og vend inn.
6. La røra svelle i ca 30 min.
7. Stek vaflene.
8. Avkjøl på rist.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!