Deilig hjemmebakt brød, akkurat så grovt du vil ha det.
16 dl lunkent vann
4 ss Bremykt
1 pk tørrgjær
3 ts salt
3 ts sukker
1,5 ss 7% eddik
1 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
2 dl havregryn
0,5 kg grovbakst
ca 1 kg hvetemel (ha i mer hvetemel om deigen blir veldig løs)
1. Bland vann, Bremykt, salt, sukker, gjær og la stå i 5 minutter.
2. Bland i alt melet og eddiken. Elt deigen i ca 15 minutter.
3. Del deigen i 3 deler og legg de over i smurte brødformer.
4. Sett formene til heving i ca 1 time.
5. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 40-45 minutter.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!