Kringle fylt med marsipan og vaniljekrem

Ingredienser

Kringledeig:
250 gram melis
300 gram smør
1 Liter melk
(Dette kokes opp og kjøles ned til 40 grader)
2 pk tørrgjør
2 Vaniljestenger (frøene)
1 ts Kardemomme
Ca 1,5 kg hvetemel
Fyll:
500 gram Marsipan
100 Gram Smør
Vaniljekrem;
5 dl lettmelk
1 vaniljestang
4 store eggeplommer / 6 små eggeplommer
3 ss maisenna
1,5 dl sukker

Fremgangsmåte

Start med å smelte smør i en kjele. Tilsett så melk kok opp og kjøl ned til 40 grader. Deretter har du i melis, tørrgjær og vaniljestang. Rør godt. Ha blandingen i kjøkkenmaskinen, og tilsett litt etter litt mel. (Det er viktig at du ikke tilsetter for mye mel om gangen. La kjøkkenmaskinen kna og elte deigen godt. Deigen må ikke bli for tørr, for da blir bollene det også). Deigen er ferdig og du har nok mel i, når deigen slipper kantene, og den er fortsatt litt klissete.
La den heve i ca 30 min, mens du lager vaniljekremen.
Ha melk i en kjele. Del en vaniljestang i to og skrap ut frøene. Tilsett dette og varm opp til kokepunktet. Husk å røre godt så det ikke svir seg. Bland eggeplommene sammen med sukker og majsenna og rør godt. Når melken er varm. Heller du halvparten av melken oppi eggeblandingen og rører godt. Hell blandingen tilbake med melken og varm opp igjen.
Nå er det veldig viktig at du rører god! Ha heller litt lavere varme og bruk god tid. Du vil kjenne når balndingen begynner å tykne og den er ferdig. Sett den i kaldt vann, så snart den er ferdig. Da får du raskt kjøt den ned.Om du ønsker mer vaniljesmak, kan du la resten av vaniljestangen, ligge å trekke i kremen til den er kald. Da tar du den utav og kaster den
Marsipan og smør blandes nå sammen til en glatt masse med håndmikser. Dette er lettest om smøret er romtemperert og du kutter opp marsipanen i mindre biter.
Nå kan du kjevle ut deigen som om du skulle lage skillingsboller. Legg så marsipan og smørblandingen utover på midten som en stripe og legg deretter oppå vaniljekremen. Kutt så tynne strimler på hver side av fyllet, slik at du kan flette over fyllet. Om du synes dette høres vanskelig ut, kan du også rulle den som vanlig skillingsboller, og klippe små snitt i deigen og folde hvert snitt til sidene.
Stekes på 180 grader i 30-45 minutter, til den er gylden på toppen. Avkjøl og pynt med melisglasur (melis og vann)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!