Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

naan
1kg mel
1pk fersk gjær
2 1/2ts salt
1/2ts sukker
1egg
1dl melk
2dl kefir
3dl lunkent vann
1/2 dl smeltet bremykt eller ghee

Fremgangsmåte

bland gjær med sukker og la det skje en liten kjemisk reaksjon.
Ha i alt det som er flytende. altså smeltet ghee, vann, melk og kefir dette skal være lunkent.
deretter har du i 1 egg og salt og rører godt. tilslutt har du i mel og knar det godt til en bolledeig konsistens.
denne skal heves i 1 time. deretter
kna deigen igjen i ca 1 min så lar du den heve andre gang i ca 30 min.
rull ut ca 1/2 cm tykke lomper og pensle de med kefir. strø over med sesame frø, linfrø og svart karve. dette kan du droppe om du er allergisk.
prikk hull i nann brødet med gaffel slik man gjør med en paibunn.
stekes i 250 grader i ca 10-15min
nytes nystekt varmt med lammegryte eller bare alene:)

Loading content...