dette er en godt bevart naan oppskrift fra India.den smaker ikke minst super godt og nann brødet er mykt lett og luftig. får så mye skryt av denne oppskriften og følte det var på tide å dele oppskriften til alle som elsker bakst.

Ingredienser

naan
1kg mel
1pk fersk gjær
2 1/2ts salt
1/2ts sukker
1egg
1dl melk
2dl kefir
3dl lunkent vann
1/2 dl smeltet bremykt eller ghee

Fremgangsmåte

bland gjær med sukker og la det skje en liten kjemisk reaksjon.
Ha i alt det som er flytende. altså smeltet ghee, vann, melk og kefir dette skal være lunkent.
deretter har du i 1 egg og salt og rører godt. tilslutt har du i mel og knar det godt til en bolledeig konsistens.
denne skal heves i 1 time. deretter
kna deigen igjen i ca 1 min så lar du den heve andre gang i ca 30 min.
rull ut ca 1/2 cm tykke lomper og pensle de med kefir. strø over med sesame frø, linfrø og svart karve. dette kan du droppe om du er allergisk.
prikk hull i nann brødet med gaffel slik man gjør med en paibunn.
stekes i 250 grader i ca 10-15min
nytes nystekt varmt med lammegryte eller bare alene:)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!