Sprø på utsiden, fylt med vaniljekrem, syrlig jordbærsyltetøy og søt krem.
Waleskringle:
150 g Bremykt
100 g soft flora
250 g hvetemel
5 dl vann
7-8 egg
Butterdeigsplater
Fyll:
3 bokser kremfløte
3 ss sukker
1 pk vaniljekrem
Hjemmelaget jordbærsyltetøy
Pynt:
Physalis
Jordbær
Kiwi
Melisdryss
1. Legg butterdeigsplater i remser formet som en waleskringle på bakebrettet og la hvile i 30 min.
2. Kok opp vann og bremykt, trekk så kjelen til side og rør inn hvetemel og sett tilbake over varmen. Rør kraftig til røren slipper kjelen.
3. Ha røren over i en kjøkkenmaskin og pisk inn et og et egg til en fin røre.
4. Bruk sprøytepose og tip og sprøyt deigen over butterdeigen. Stekes på 200 grader i 40-45 min.
5. Avkjøles og deles i to. Fylles med jordbærsyltetøy, vaniljekrem og pisket krem med sukker i. Dryss over melis og pynt med valgfri frukt 😊
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!