Bolle eller wienerbrød? Eller Wienerbrød av bolledeig? Ubeskrivelig nyyydelige er de ihverfall! Disse kommer hele familen til å elske.
4 del melk
1 pakke gjær
ca 400 gram Bremykt
3 ss sukker
10-12 deler mel til en passe fast deig.
Fyll:
150 gram Bremykt steke og bake
3 ss sukker
1 vaniljestang eller 3 ts vaniljesukker
Pynt med melisglasuer og eventuelt knuste valgfrie nøtter
Bollene kan lages ferdig og heves for så å fryses og tas opp og stekes når man får gjester. De kan også fryses når de når de er ferdigstekt.
Smuldre gjæren i kald eller romtemperert melk.
Smuldre i smør, sukker og mel.
Kjevle ut deigen og skjær ut firekanter på ca 10 x 10 cm.
Rør sammen fyllet og fordel det på alle firekantene.
Brett de fire hjørnenen mot midten.
Legg på stekeplate og hev ca 3 timer.
Pensle bollene med pisket egg eller søtmelk og stek på 250 grader i ca 6-8 minutter.
Avkjøles litt og pyntes med melisglasur og eventuelt knuste valgfrie nøtter
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!