Bremykt Logo

Verdens beste boller med havrecrumble og blåbær inspirert av sukkerbakeren. Bakt med speltmel og kjærlighet.

Ingredienser

5 dl h-melk
150 g Bremykt
1 egg
1 dl sukker
2 ts kardemomme
25 g fersk gjær
1/2 ts salt
100 g havregryn
Ca 800 g siktet speltmel/hvetemel
Crumble:
100 g Bremykt
120 g speltmel/hvetemel
30 g havregryn
30 g sukker
200 g Blåbær
Litt melis
1/2 boks creme fraiche.

Fremgangsmåte

1. Smelt bremykt i en kjele. Ha i melken og varm opp til ca 37 grader.
2. Ta kjelen av plata. Bland i et egg.
3. Ha væsken i bakebollen og smuldre i gjæren. Ha i sukker, salt, havregryn og kardemomme.
4.Til slutt har du i mel til deigen blir passe. Den skal «danse i bollen», dvs begynne å slippe taket fra sidene i bakebollen. Ha deigen heller litt klissete, enn for kompakt til heving. Bollene blir saftigere og luftigere om du klarer å bake med en deig med mindre mel.
5. Dekk bakebollen med plast og sett den til heving. Skal heves til ca dobbel størrelse. Tiden det tar avhenger av temperaturen på deigvæska, og romtempraturen.
6. Når deigen er ferdig hevet, deler du deigen i passe store emner og triller ut boller. Jeg får ca 20 boller av denne deigen.
7. Sett bollene på et stekebrett med bakepapir, og etterhev. Ca 30 min.
8. Lag crumble med å smuldre sammen mel, havregryn, sukker og bremykt til en smuldredeig.
9. Når bollene er hevet har du en liten spiseskje creme fraiche på hver av bollene. Strø på noen blåbær og litt melis. Fordel crumble på alle bollene.
10. Steik bollene midt i ovnen på 225 grader i 10-12 min.
11. Avkjøles på rist.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!