Rips og kremostsnurrer

Nydelige snurrer som smaker både søtt og syrlig.

Dsc01174
Wenche Eknes matjuvel.com

Ingredienser

Ca 900 gram hvetemel
50 gram tørrgjær
1 ts kardemomme
0,5 ts salt
150 gram sukker
1 egg
5 dl helmelk
150 gram bremykt smør

Fyll
Ca 350 gram ripsbærsyltetøy
250 gram kremost naturell

Topping
125 gram ost
50 gram bremykt smør
170 gram melis
1 ss vaniljesukker

Fremgangsmåte

Bland alle tørre ingredienser i bakebollen, men hold igjen litt av melet i tilfellet du ikke trenger alt. Varm melken til ca 30 grader og rør inn egget i den lunkne melken. Bland inn melken og elt deigen i ca 10 min på lav til medium hastighet. Skjær smøret i terninger og elt smørterningene inn i deigen. Elt videre i ca 10 min. Dekk bakebollen med plast og hev deigen i 1 - 1,5 timer.

Hvelve deigen på bakebordet og kna den lett. La deigen hvile i 10 minutter før du deler den i to like deler. Deigen blir lettere å håndtere når den får hvile. Kjevle ut hver del til ca 46 x 30 cm. Bland ripsbærsyltetøy og kremost. Bre dette utover begge leivene jevnt fordelt. rull sammen til to pølser. Skjær ca 3 cm brede stykker av deigen og sette snurrene på bakebrett kledt med bakepapir. La snurrene heve under plast i ca 30 min. Pensle med sammenvispet egg.

Stek på midterste rille i ovnen 225 grader 10 - 12 min.

Topping
Bland alle ingredienser til topping med en håndmikser. Legg på ca 1,5 ss topping på hver bolle mens de enda er varme.

Boller
blir best med Bremykt

Har du Norges beste bakeoppskrift?

Bli med i konkurransen Norges beste bakst 2019, og vinn flotte premier fra Jernia!

Legg inn oppskrift