Bolledeigen:
-950g hvetemel
-5dl melk
-1 pose gjær
-125g sukker
-1 Ts kardemomme
-klype salt
-1 egg
-150g Bremykt (romtemperert)
Kanelfyllet:
-8ss sukker
-3ss kanel
-130g Bremykt
(Jeg personlig synes det er godt med masse fyll, så pleier å lage bittelitt ekstra)
1) Bland alt det tørre i en bolle, tilsett den lunkende melken og egget. Elt deigen litt før du tilsetter det romtempererte smørret. Elte helt til du får en smidig og fin deig (ca. 5-10min).
2) Sett deigen til heving med en plastpose rundt. Den skal bli dobbel størrelse, det tar ca. 1 time. Jeg pleier å sette bollen på badet siden der er det lunt.
3) Lag kanelfyllet. Bland sammen Bremykt, sukker og kanel i en bolle. (Om bremykten har fått stå ute litt er dette veldig fort gjort).
4) Del deigen i 2 og kjevl begge deigene ut til et rektangel, ca. 50cm x 50cm. Smør på fyllet.
5) Brett deigene i 3 og kjvel litt forsiktig oppå dem. Deretter skjærer du dem opp i remser, ca. 10-12 stk.
6) Tvinn remsene noen ganger rundt, lag en knute på dem og legg de på et stekebrett ikledd bakepapir. Ta et kjøkkenhåndkle over og sett snurrebollene til etterleving i ca.30 min.
7) Sett ovnen på 220 grader og stek bollene i ca. 10 min. Steketiden avhenger av størrelsen på bollene dine. Du kan gjerne pensle bollene med melk før du setter dem inn, evt strø på perlesukker. (Tips: legg et bakepapir over bollene mot slutten av steketiden for å unngå at de skulle brenne seg).
(Inspirert av Trines Matblogg, men lagd med Bremykt siden jeg har et studentbudsjett å forholde meg til. Personlig synes jeg Bremykt ble en klar vinner).