Flette kanelboller

Verdens beste kanelboller som smelter i munnen.

41be7486 2384 42cb a6aa 920df8999b7f
443c10eb d8e3 43ab aad1 f0d9c1f8ca3b
Madeleine Zaborowski

Disse bollene har jeg bakt i mange år og jeg lager både vanlig boller, kanelboller, kråkeboller, skoleboller osv, med denne oppskriften.

Ingredienser

Du trenger til bollene:
1 Liter melk
300g Bremykt smør
Ca. 1,5kg hvetemel
100g fersk gjær
250g melis
1 ts kardemomme
1/3 Ts med salt

Du trenger til fyllet:
150g romtemperert Bremykt smør
200g melis
4 ss lys sirup
1ts honning
4ts kanel

Fremgangsmåte

Bollene
1.Varm opp melk, smør og melis til 37*C.
2. Rør ut gjæren i væsken
3. Bland kardemomme og hvetemel sammen med væsken og elt deigen til den er smidig.

Trill ut bollene med en gang og legg dem på bakepapir. La heve lunt i ca.1 time.
Pensle med egg og legg en liten kladd med smør på toppen før steking.
Bollene stekes på 230*C i ca.10 min og avkjøl.

Fyll
Bland melis, romtemperert smør, honning, kanel og lys sirup sammen og smør i bolledeigen før steking.

Boller
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet