Bremykt Logo

Verdens beste kanelboller som smelter i munnen.

Ingredienser

Du trenger til bollene:
1 Liter melk
300g Bremykt smør
Ca. 1,5kg hvetemel
100g fersk gjær
250g melis
1 ts kardemomme
1/3 Ts med salt
Du trenger til fyllet:
150g romtemperert Bremykt smør
200g melis
4 ss lys sirup
1ts honning
4ts kanel

Fremgangsmåte

Bollene
1.Varm opp melk, smør og melis til 37*C.
2. Rør ut gjæren i væsken
3. Bland kardemomme og hvetemel sammen med væsken og elt deigen til den er smidig.
Trill ut bollene med en gang og legg dem på bakepapir. La heve lunt i ca.1 time.
Pensle med egg og legg en liten kladd med smør på toppen før steking.
Bollene stekes på 230*C i ca.10 min og avkjøl.
Fyll
Bland melis, romtemperert smør, honning, kanel og lys sirup sammen og smør i bolledeigen før steking.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!