Festlige Hveteboller

Det enkle er ofte det beste! 😍

4f7cd209 9311 4658 9716 75f86deeb87a
Silje Merethe Sætre

Ingredienser

1400 g hvetemel
4,5dl melk
3dl fløte
1 pose tørrgjær
200g sukker
1,5 Ts kardemomme
1ts ekte vaniljesukker
Ca 1ts salt
2egg
200g Bremykt i terninger

Fremgangsmåte

1. Bland alt det tørre
2. Varm vesken til fingervarmt, og tilsett egg
3. Elt sammen det tørre og det våte til en god og fast deig. Bruk mer mel om nødvendig
4. Tilsett så smør i terninger og elt i minst 10min
5. Dekk bakebollen med plast og la det heve til dobbel størrelse
5. Del deigen i 32 emner og rull til fine boller
6. Etterhev på plate under klede til ca dobbel størrelse
7. Pensles med egg, og stekes i 12-15min ved 225grader (over og undervarme)

8. Nyt smaken og lukten av helt fantastiske festlige boller 😍

Boller
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet