Sjokoladeboller

Sjokoladeboller

Torstein Sandal

Under ett av mine første møter med sørlandet, var dette en av de merkligste varemerkene eg var ute for. Når disse er nystekte er det som ett lite stykke himmel

0 vurderinger
Skriv ut

Ingredienser

50 g gjær
125 g Bremykt
7 dl melk
150 g sukker
1 kg hvetemel
150 g melkesjokolade

Pensling:
1 egg eller melk

Fremgangsmåte

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (ca 37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken og sukkeret. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn og god deig. La deigen heve tildekket i ca halvannen time.

Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Hakk melkesjokoladen i riktig størrelse (her er det viktig å tenke lva størrelse du vil ha på det) og kna sjokoladebitene inn i deigen.

Del deigen i 30 del. Rull jevne boller og sett dem på bakepapirkledde stekeplater. La bollene etterheve i 30 min.

Pisk sammen egget og litt melk med en gaffel og pensle jevnt over bollene (foretrekker selv med egg du vil ha eggfrie boller kan dette erstattes med melk). Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min, til de er gyldne.

Boller
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet