Bremykt Logo

De er gode og man bruker godt Bremykt i denne oppskriften, greit å fryse.

Ingredienser

Til deig: 500 GR hvetemel Halv pakke gjær for søte deig 50 GR sukker Ca 2,5 dl lunkent vann 50 GR myk Bremykt Til fyll: 50 GR mykt Bremykt 50 GR sukker Til pensling: 1 lite egg Til strø på toppen: 3 SS hvetemel 2 SS Bremykt 2 SS sukker

Fremgangsmåte

1. Rør sammen gjær, sukker og vann. Bland i mel og Bremykt, elt deigen til den slepper fra hendene, cirka 5 minutt. La den heve 30 minutt. 2. Lag strø. Smuldre sammen mel, sukker og Bremykt 3. Kjevle deigen ut 1,5 cm tjukkelse og smør på Bremykt til 2 av tredel. Brett deigen sammen, først denne delen uten smør og så den tredje delen opp på. Kjevle ut igjen til 1,5 cm tjukkelse. Så strø på sukkeret samme mote og brett sammen igjen. Skjær 12 strimler, lag spiralen og rull den til rose. Brett enden under rosen. Legg dei på bakepapir, på stekeplate. La dei heve seg 30 minutt. Så pensle med lett vispet egg og legg på strø. 4. Stek bollene i midten av forvarmet ovn, på 200 grader 12-15 minutt til dei er gyllenbrune.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!