Kanelsnurrer til lykke!

Dette er kanelsnurrer for deg som skal Mette ett fotballlag eller lage de lille ekstra til babyshoweren.

Fb1205f1 f087 4e26 94f6 1f9739841f4e
Ole Kristian Johansen www.gourmetsociety.no

Å vokse opp med den lokale bakeren som den store kakeprodusenten i hjembyen min, trigget meg til å lete frem nøkkelen for god gjærbakst. Svaret jeg fikk var entydig. Du tuller ikke med gode råvarer! Så derfor ble oppskriften med ekstra mye smør, sukker og kanel en slager for alle som liker gjærbakst! Siden har kanelboller blitt laget for store og små begivenheter!

Ingredienser

3 egg
250 g sukker
3 ss kardemomme
1 ss salt

250 g bremykt
1 liter melk

1 pose tørrgjær
Ca 1,8-2kg hvetemel

Fyll:
250 g Bremykt
250 g sukker
6 ss kanel

Fremgangsmåte

Denne oppskriften er bombesikker på gode kanelboller.
1. Lag en eggedosis av egg og sukker. Tilsett kardemomme og salt. La miksen stå.
2. Smelt Bremykt med melk til fingervarm 37-38 grader
3. Miks Hvetemel 2/3 deler og 1 pose tørrgjær i en bolle, tilsett smeltet bremykt og melkeblanding sammen med eggedosis under elting. Kjør deigen i en kjøkkenmaskin til deigen løsner fra bollen. Tilsett mer mel under elting. Deigen syntes jeg er best å jobbe med når den ikke er for Sticky.

4. Når du eldter deigen i maskinen pleier jeg å gjøre dette i ca 10 minutter, så er det ut av bollen, kna litt i den for hånd før den legges i bollen under klingfilm. La den hvile i ett temperert rom ca 1 time.

5. bruk tiden nå til å lage fyllet. Og her er det mange muligheter.
Klassisk. Miks sammen Bremykt, kanel og sukker. Denne miksen smøres på deigen og snurres til kanelsnurrer. Vil du gjøre den enda mer spennende; prøv med hakkede nøtter, rosiner, sjokolade, karamell, eller det du måtte ønske.

Stekes på 180 grader, 12-14 min.
Denne oppskriften er til ca. 40 små boller eller 20 store!

Boller
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet