Bremykt Logo

Dette er kanelsnurrer for deg som skal Mette ett fotballlag eller lage de lille ekstra til babyshoweren.

Ingredienser

3 egg
250 g sukker
3 ss kardemomme
1 ss salt
250 g bremykt
1 liter melk
1 pose tørrgjær
Ca 1,8-2kg hvetemel
Fyll:
250 g Bremykt
250 g sukker
6 ss kanel

Fremgangsmåte

Denne oppskriften er bombesikker på gode kanelboller.
1. Lag en eggedosis av egg og sukker. Tilsett kardemomme og salt. La miksen stå.
2. Smelt Bremykt med melk til fingervarm 37-38 grader
3. Miks Hvetemel 2/3 deler og 1 pose tørrgjær i en bolle, tilsett smeltet bremykt og melkeblanding sammen med eggedosis under elting. Kjør deigen i en kjøkkenmaskin til deigen løsner fra bollen. Tilsett mer mel under elting. Deigen syntes jeg er best å jobbe med når den ikke er for Sticky.
4. Når du eldter deigen i maskinen pleier jeg å gjøre dette i ca 10 minutter, så er det ut av bollen, kna litt i den for hånd før den legges i bollen under klingfilm. La den hvile i ett temperert rom ca 1 time.
5. bruk tiden nå til å lage fyllet. Og her er det mange muligheter.
Klassisk. Miks sammen Bremykt, kanel og sukker. Denne miksen smøres på deigen og snurres til kanelsnurrer. Vil du gjøre den enda mer spennende; prøv med hakkede nøtter, rosiner, sjokolade, karamell, eller det du måtte ønske.
Stekes på 180 grader, 12-14 min.
Denne oppskriften er til ca. 40 små boller eller 20 store!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!