Bremykt Logo

superluftige og lette

Ingredienser

250g melis, 300g smør, 1 l melk. Dette kokes opp og kjøles ned til 40 grader. 2 pakker tørrgjær, 2ss luftigere bakst, 2 ts kardemomme, ca 1,5 kg hvetemel.

Fremgangsmåte

Start med å smelte smør i en kjele. Tilsett så melk,og melis, kok opp og kjøl ned til ca 40 grader. Deretter har du i, tørrgjær og luftigere bakst. Rør godt. Ha blandingen i kjøkkenmaskin og tilsett mel litt etter litt. Det er viktig at du ikke tilsetter for mye mel om gangen La kjøkkenmaskinen kna og elte deigen godt. Deigen er ferdig og du har nok mel i når deigen slipper kantene og den fortsatt er litt klissete. Trill ut bollene med en gang og la de heve i 45-75 min. Pensle med egg. Stekes midt i ovnen på 250 grader i 7-10 min

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!