Verdens beste boller

Verdens beste boller, saftige store og luftige!
Fylt med enten gulkrem eller bare melis glasur på toppen🙌🏽 Mmmmm

D1dd3d25 56ed 412e 9670 c3ba9e9a76bf
A0368a54 2951 440e aef0 307f4f2e95a5
Gunn Elisabeth Erland

Ingredienser

BOLLEDEIG

500 g Hvetemel
60g Sukker
1 pakke Fersk gjær
2klyper Salt
3 ts Kardemomme
2 dl Helmelk
1 stort egg Egg
75 g Romtemperert smør (bremykt - liker det smøret best)
1 stk Egg til pensling

Fremgangsmåte

I en kjøkkenmaskinbolle har du mel, sukker, gjær, salt og kardemomme.

Gjæren smuldrer du bare i. Pisk sammen melk og egg og varm opp til litt under lunkent, ca. 30 grader.
Hell melk/eggblandingen sammen med de tørre ingrediensene og elt med eltekrok i 10-15 minutter på lav hastighet til deigen slipper bollen. Hvis du synes deigen er tørr så kan du ha i litt, mer melk (men det skal i utgangspunktet ikke være nødvendig).

Når det har gått 10 minutter så tilsetter du smør i terninger. Jeg pleier å dra ned deig fra eltekroken før jeg tilsetter smør slik at det fordeler seg fint i deigen. Når du har tilsatt alt så skal deigen elte i 10-15 minutter på hastighet 2. De siste 5 minuttene satt jeg hastigheten litt opp til hastighet 4. Det er altså alfa omega at gjærbakst får elte lenge, da får du en god deig! Smør en bolle med litt olje og ha deigen i. Dekk med plastfolie og la heve til dobbel størrelse. Tar ca. 1 time. Sett bollen gjerne et lunt sted, da tar heveprosessen litt kortere tid. Det viktigste er at deigen skal ha doblet seg når den er ferdig. Velt deigen ut på en lettmelet kjøkkenbenk, kva deigen noen ganger og del den i 9 emner på ca. 90 g hver.

Boller
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet