Bremykt Logo

Verdens mykeste gjærdeig med hint av mandel, marsipan og vaniljesmak.

Ingredienser

Jevning:
350g melk
50g fløte
80g mel
Kokes opp og avkjøles
Bland Jevning + følgende ingredienser og elt i minst 15 min.
920 g mel
200 g sukker
40g fersk gjær
250 g kald væske
150 g Bremykt (tilsettes etter 10 elting)
1egg
.

Fremgangsmåte

Bland Jevning og de resterende ingridienser og elt i minst 15 min. Husk: Bremykt tilsettes i terninger etter 10 minutter.
Fyll:
Vaniljekrem
Revet marsipan( mengde etter ønske)
Hakkede mandler
Framgang:
Kjevl deig ut som man gjør når baker kanelboller. Smør vaniljekrem utover, strø på marsipan og mandler. Rull sammen og legg bollene i ønsket form. Jeg brukte firkantet 24*24 cm kakeform.
Stekes på 220 gr i 15 min. Tilpass steketid etter din ovn

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!