Solboller fylt med smør, kanel og sukker

Solboller er boller som ofte nytes på «soldagen» lengst nord i landet, for å feire at mørketiden er over. Nå som sola skinner over hele Norge feirer vi med kanelsnurr, fylt med deilig vaniljekrem og pyntet med hvit sjokolade.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(Ca. 20 stk)

Bolledeig:
120 g Bremykt Original, kald
4 dl helmelk
40 g fersk gjær
Ca. 700 g hvetemel
150 g sukker
1 egg
½ ts salt
1 ½ ts kardemomme

Fyll:
4 ss Bremykt Original, romtemperert
2 ss sukker
1 ss malt kanel
Ca. 300 g Piano vaniljekrem
1 egg til pensling

Pynt:
Ca. 150 g hvit sjokolade
Smeltet Bremykt til smøring av stekebrett

Fremgangsmåte

Varm opp melken til den er fingervarm, rør ut gjæren. Tilsett resten av ingrediensene utenom smør. Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin (eller for hånd) Tilsett litt og litt smør ved lav hastighet. Elt godt sammen. Dekk med plast, la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Ha deigen på melet bakebord og kjevle ut til et rektangel, ca. 1 cm tykt. Fyll: Bland sammen smør, sukker og kanel. Fordel utover deigen. Rull sammen til en lang pølse, del i litt tykke skiver, legg de på smurt stekebrett.

Lag en grop på midten av hver bolle, fyll med ca. 1 ss vaniljekrem og etterhev under plast, 15-20 minutter. Sett stekeovnen på 220 °C. Pensle bollene med egg og stek de på midterste rille 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Smelt sjokolade, ha den i sprøytepose eller bruk en skje til å lage rundinger på bollene.

Tips:
Smeltet sjokolade kan erstattes med vanlig melisglasur eller et lett melisdryss.

Boller
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere