Nutellaboller

Nutellabollene er et absolutt "must try!" De er myke, saftige og søte. Bollene er en favoritt her i huset og en sikker vinner til enhver anledning.

Img 20190923 183147
Judith Hopsdal Breistein

Ingredienser

Oppskrift (ca 16 boller)

1 liter hvetemel
1-2 ts kardemomme
1-2 ts vaniljesukker
5 ss sukker
100 g Bremykt
1 pk gjær
4 dl helmelk
1 boks med nutella (350 g)
1 egg til pensling

Fremgangsmåte

1. Bland alt det tørre sammen (mel, sukker, kardemomme, vaniljesukker og gjær) i en stor bakebolle.

2. Smelt bremykt i en panne. Når det er smeltet tar du det vekk fra platen og heller i melken. Da er blandingen god og lunken. Hvis du ønsker kan du varme den litt på svak varme for å få akkurat 37 grader.

3. Hell vesken over i bakebollen sammen med det tørre, og elt deigen i 5-6 minutter.

4. La deigen heve et lunt sted i 45-60 minutter.

5. Del deigen i to og kjevl den ut. Smør nutella på halve deigen med en slikkepott og brett resten av deigen over.

6. Skjær 2-3 cm brede strimler med et pizzahjul og vri deigen slik at strimlene blir spiraler.
Snurr så deigstrimlen rundt hånden din og legg enden i midten slik at du får en fin knute.

7. Etterhev bollene i 20-30 minutter og pensle de med egg før steking.

8. Stek bollene på 225 grader i 8-10 minutter.

Tips: sett nutellaen i lunkent/varmt vann slik at den smelter og er lettere å smøre utover.

Boller
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet