Nutellaboller

Nutellabollene er et absolutt "must try!" De er myke, saftige og søte. Bollene er en favoritt her i huset og en sikker vinner til enhver anledning.

Img 20190923 183147
Judith Hopsdal Breistein

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

Oppskrift (ca 16 boller)

1 liter hvetemel
1-2 ts kardemomme
1-2 ts vaniljesukker
5 ss sukker
100 g Bremykt
1 pk gjær
4 dl helmelk
1 boks med nutella (350 g)
1 egg til pensling

Fremgangsmåte

1. Bland alt det tørre sammen (mel, sukker, kardemomme, vaniljesukker og gjær) i en stor bakebolle.

2. Smelt bremykt i en panne. Når det er smeltet tar du det vekk fra platen og heller i melken. Da er blandingen god og lunken. Hvis du ønsker kan du varme den litt på svak varme for å få akkurat 37 grader.

3. Hell vesken over i bakebollen sammen med det tørre, og elt deigen i 5-6 minutter.

4. La deigen heve et lunt sted i 45-60 minutter.

5. Del deigen i to og kjevl den ut. Smør nutella på halve deigen med en slikkepott og brett resten av deigen over.

6. Skjær 2-3 cm brede strimler med et pizzahjul og vri deigen slik at strimlene blir spiraler.
Snurr så deigstrimlen rundt hånden din og legg enden i midten slik at du får en fin knute.

7. Etterhev bollene i 20-30 minutter og pensle de med egg før steking.

8. Stek bollene på 225 grader i 8-10 minutter.

Tips: sett nutellaen i lunkent/varmt vann slik at den smelter og er lettere å smøre utover.

Boller
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere