Bremykt Logo

Dette er absolutt de aller beste bollene jeg har smakt! Fylt med deilig valgfri sjokolade. Det beste med disse bollene er at du selv velger hvor mye sjokolade du fyller dem med. Jeg bruker alltid ekstra mye!

Ingredienser

1 liter melk
300g Bremykt
270 g melis
100 g gjær
1 ts kardemomme
Ca. 1,4 kg hvetemel
400g melkesjokolade eller sjokolade etter eget ønske

Fremgangsmåte

Kok opp melka sammen med Bremykt og melis. Avkjøl denne blandinger til fingervarm. Rør deretter inn gjæren. Bland inn hvetemel og kardemomme til deigen føles ålreit å trille ut.
Smelt sjokoladen over vannbad. Kjevle ut deigen med en gang og fyll med sjokolade, og del opp i ca 35-40 boller. La de heve lunt i 1,5 time.
Stek deretter bollene midt i ovnen i ca 9-12 minutter (litt avhengig av ovnen din).
Spises helst lune, når sjokoladen er lunken og litt rennende! Bon appetitt!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!