Bremykt Logo

Deilige og luftige boller som kan minne om skoleboller. Disse er imidlertid ikke like søte som skolebollene, men heller mye friskere og syrlige på grunn av mye bær.

Ingredienser

Til deigen:
5 dl helmelk
50 g fersk gjær
150 g farin
1 ts salt
2 ts kardemomme
1,5 ts vaniljesukker
900 g hvetemel
1 egg
150 g bremykt
Til pensling:
2 egg
Fyll:
7 dl vaniljekrem
1 pakke med frosne bær som har tint.

Fremgangsmåte

1. Varm melken til 37°
2. Smuldre gjæren i bollen, hell i melk og rør ut gjæren.
3. Tilsett alle ingrediensene unntatt bremykt i deigen.
4. Arbeid deigen sammen på middels hastighet til alt er blandet.
5. Elt deigen i høy hastighet i fem minutter.
6. Ta bremykt opp i deigen og rør i høy hastighet i 10 minutter til. Slik at deigen er glatt, smidig og elastisk.
7. Dekk bollen og la deigen heve til dobbel størrelse.
8. Kna deigen godt sammen, del den i ca 20 biter og rull til fine, runde boller.
9. Legg de så på et stekebrett dekket med bakepapir.
10. Dekk bollene og la de heve i 30 minutter.
11. Visp sammen egget og bruk det til å pensle bollene.
12. Lag en sprøyte slik at du kan sprøyte vaniljekremen i midten av hver bolle.
13. Ta på 1-2 ss med bær på hver bolle inntil kanten på vaniljekremen.
14. Stek bollene midt i ovnen på 210 grader i ca 20 min.
15. Avkjøl bollene, gjerne på rist.
16. Hvis du har er det veldig fint å bruke melispulver over halve bollen.
Nyt!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!