Bremykt Logo

Dette er min egenkomponert oppskrift. Og den har blitt en av mine favoritter. Den syrlige kremen og bærene gjør disse ekstra spennende 😊Og de blir utrolig gode med bremykt!

Ingredienser

Bolledeig:
2 l hvetemel
2 dl sukker
200 gram bremykt
2 ts kardemomme
7 dl melk
75 gram gjær
Frisk ostekrem:
400 gram Philadelphiaost
100 gram sukker.
skrell fra en hel sitron.
Saften fra en hel sitron.
(Dette blandes sammen)

Fremgangsmåte

Lunk melk og bremykt til 37 c°
Melk og bremykt røres sammen med gjæren.
Bland inn sukker.
Sikt inn hvetemel og kardemomme, men spar gjerne litt av melet til utbaking.
Elte deigen godt i kjøkkenmaskinen og la stå og heve i 45 min.
Del så deigen i to leiver og kjevle ut til ca 50 × 30 cm.
Smør på kremen og dryss over frosne skogsbær.
Rull sammen og del hver leiv i ca ti stykker.
Lå stå å heve i 30min.
Stekes så på 225 grader i ca 15 min.
Avkjøl og ha på melis og et lite dryss med sitronskrell.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!