Boller med revet eple og kokosmasse

Deilige boller med smak av litt sommer og litt høst

20191002 173816
Bente Solberg

Jeg har valgt å gjøre min egen vri. Byttet ut 3 dl hvetemel i deigen med lettkokte havregryn og 1 dl av sukkeret med muscadovarørsukker.
På toppen har jeg hakkede mandler istedenfor kokosmasse.
Slår alltid an.

Ingredienser

Deigen:
50 gr gjær
150 gr Bremykt
5 dl melk
1,5 dl sukker
1/2 ts salt
1 ss vaniljesukker
Ca 14-15 dl hvetemel

Fyll:
100 gr Bremykt
1 dl sukker
1 ss vaniljesukker
1 ss kanel
1 dl kokosmasse
2-3 grovt revne epler
1 egg til pensling

Fremgangsmåte

Smelt smøret og ha i melken. Varmes til 37 grader. Smuldre gjæren og ha den i melkeblandingen ( om du ikke bruker tørrgjær).
Tilsett sukker, salt, vaniljesukker og hvetemel. Bland sammen til en smidig deig og sett til heving i ca 40 min.

Bland sammen ingrediensene til fyllet i en bolle.
Ha deigen på et melet bakebord og kna den godt. Del deigen i to og kjevle den ut. Fordel fyllet på de to deigene og rull dem sammen fra langsiden. Skjær opp i 3 cm tykke biter. Dekk til og la etterheve i ca 40 min.
Pensle med egg og strø over litt kokos.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i 8-10 min

Boller
blir best med Bremykt

Bidrag sendt inn til Norges beste bakst

Her finner du mange flotte bidrag fra tidligere runder av konkurransen.

Norges beste bakst arrangeres ikke i 2020.