Solskinnsboller med appelsin

Mulig verdens saftigste, mest smakfulle solskinnsboller. Disse forsvinner raskt fra festbordet.

Img 20191004 223037
Silje Totland Jensen

Ingredienser

Bolledeig

1,7 kg hvetemel
400 g sukker
400 g Bremykt
1 ts kardemomme
50 g gjær
3 dl vann
7 dl appelsinjuice

Kanel, sukke og bremykt for fyll

Vaniljekrem

Melk/fløte 1/2l
Sukker 100g
Maizena 35g
Vaniljestang ca 1/2 stk
Eggeplommer 4 stk

Fremgangsmåte

1. Ha alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Jeg bruker tørrgjær i min gjærbakst
2. Smelt smøret og ha i vann/appelsinjuice. Temperer.
3. Bland det våte i det tørre og elt deigen i 30 - 45 minutter eller til deigen slipper fra bollen.
4. La heve til dobbelt størrelse.
5. Del gjerne deigen i 2 da det er en stor deig.
6. Skjeve ut deigen, smør med bremykt og strø på kanel og sukker. Rull sammen og del opp i ønsket str.
7. La heve i ca 30 minutter.
8. Varm ovnen til 250 grader (225 på varmluft)
9. Fyll i vaniljekrem før steking
10. La steke i 10-15 minutter

Vaniljekrem

1. Pisk sammen eggeplommer, maizena og sukker.

2. Hell melken/fløten i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen. (Også den hele stangen)

3. Kok opp melk/fløte og hell litt av den i bollen med eggene mens du rører.

4. Ha alt tilbake i kjelen og rør til det tykner. Pass på så det ikke blir brent.

5. Avkjøl kremen

Boller
blir best med Bremykt

Har du Norges beste bakeoppskrift?

Bli med i konkurransen Norges beste bakst 2019, og vinn flotte premier fra Jernia!

Legg inn oppskrift