Solskinnsboller med appelsin

Mulig verdens saftigste, mest smakfulle solskinnsboller. Disse forsvinner raskt fra festbordet.

Img 20191004 223037
Silje Totland Jensen

Ingredienser

Bolledeig

1,7 kg hvetemel
400 g sukker
400 g Bremykt
1 ts kardemomme
50 g gjær
3 dl vann
7 dl appelsinjuice

Kanel, sukke og bremykt for fyll

Vaniljekrem

Melk/fløte 1/2l
Sukker 100g
Maizena 35g
Vaniljestang ca 1/2 stk
Eggeplommer 4 stk

Fremgangsmåte

1. Ha alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Jeg bruker tørrgjær i min gjærbakst
2. Smelt smøret og ha i vann/appelsinjuice. Temperer.
3. Bland det våte i det tørre og elt deigen i 30 - 45 minutter eller til deigen slipper fra bollen.
4. La heve til dobbelt størrelse.
5. Del gjerne deigen i 2 da det er en stor deig.
6. Skjeve ut deigen, smør med bremykt og strø på kanel og sukker. Rull sammen og del opp i ønsket str.
7. La heve i ca 30 minutter.
8. Varm ovnen til 250 grader (225 på varmluft)
9. Fyll i vaniljekrem før steking
10. La steke i 10-15 minutter

Vaniljekrem

1. Pisk sammen eggeplommer, maizena og sukker.

2. Hell melken/fløten i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen. (Også den hele stangen)

3. Kok opp melk/fløte og hell litt av den i bollen med eggene mens du rører.

4. Ha alt tilbake i kjelen og rør til det tykner. Pass på så det ikke blir brent.

5. Avkjøl kremen

Boller
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende