Verdens beste boller

Verdens beste boller med herlig vaniljekrem og rørt bringebærsyltetøy! Og lett dryss med melis.

20191006 110915
20190628 091352
Cecilie Alvilde Austdahl Brenden

Disse ble laget i en minnebursdag til en avdød person.

Ingredienser

Antall stk 26

Bolledeig

17 dl hvetemel.
2 dl sukker.
50 g fersk gjær.
1 ts salt.
3 ts kardemomme.
1 stk egg.
6 dl Helmelk 3,5 % fett.
150 Meierismør, romtemperert.

Krem

6 dl kremfløte.
Noen spiseskjeer vaniljesukker.
Noen spiseskjeer vanlig sukker.

Litt syltetøy etter din smak.
Her er det brukt bringebær.

Fremgangsmåte

Ha mel, sukker, gjær, salt, kardemomme og egg i en bolle. Legg salt og gjær på hver sin side i bollen. Tilsett melk og elt deigen godt sammen.
Tilsett romptemerert smør i biter og elt videre i 2-3 minutter på lav hastighet. Øk hastigheten og elt i ca. 5 minutter til.

Dekk bollen med håndkle eller plast, og la deigen heve 30-40 minutter til dobbel størrelse.

Sett ovnen på 210 °C. Hell deigen ut på et melet bord. Del i emner og rull til boller.
Legg bollene med god avtand på et stekebrett dekket med bakepapir og la etterheve til dobbel størrelse, 10-20 minutter. Pensle med lettpisket egg og stek gylne i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Når bollene er avkjølt deles de i to.
Pisk krem og legg på nederste del av bollen. Om du vil ha syltetøy under eller over kremen er opp til deg!

Klipp ut ett hjerte fra ett ark, legg på øverste delen av bollene og dryss litt melis over. F.eks med en Te-sil.

Bon appetitt!

Boller
blir best med Bremykt

Har du Norges beste bakeoppskrift?

Bli med i konkurransen Norges beste bakst 2019, og vinn flotte premier fra Jernia!

Legg inn oppskrift