Verdens beste kanelsnurrer

Fantastisk luftige kanelsnurrer med sukker og kanel som skal nytes nystektere tt fra ovnen.

72838970 495879914146433 5948074751959236608 n
Mariell Solberg Langhelle

Denne oppskriften på kanelsnurrer har jeg arvet av min mor, og den har vært en stor favoritt under hele oppveksten min.

Ingredienser

Deig (24 boller)

100 gram Bremykt smør
5 dl melk
50 gram gjær (en pose tørrgjer)
1/2 ts salt
100 gram sukker
1 stk egg
1 kg hvetemel/ speltmel

Fyll

200 gram Bremykt smør
100 gram sukker
50 gram kanel

Pensling

2 egg
50 gram sukker

Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele og tilsett melk. Varm blandingen til 37 grader (kroppstemperatur) og rør ut gjæren i melblandingen. I en bolle rører du sammen egg, sukker og salt, for deretter å tilsette melkeblandingen. Deretter blander du inn melet mens du rører slik at det blir en jevn deig. Elt deigen til den blir smidig og la den heve på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. en time).

Sett stekeovnen på 200 grader. Smelt smør i en kjele og tilsett sukker og kanel til fyll. Kjevle ut deigen i form av et rektangel. Smør fyllet over deigen og brett kortsiden over. Skjær ca. to cm brede remser langs hele deigen. Tvinn remsene og sett en knute på de. Endene på knuten surrer du bare rundt knuten igjen, slik at de skjules. Pensle bollene med egg og strø sukker over til slutt.

Stekes på midterste rille i ca. 10-15 minutter. Kanelsnurrene er ferdige når de har en gyllen overflate. Avkjøles på rist. Kan gjerne fryses ned og varmes i ovnen etter tining. Da smaker de som nybakte igjen!

Boller
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende