BMW kringle med vaniljekrem

Den beste kringla som kombinerer flettet gjærdeig med kanel, sukker og smør som fyll! Hele kringlen toppes med en stripe av vaniljekrem i midten. Saftig og dødsgod!

Mine bilder(synne) 074
Profilbilde
Synne Gerotti Molnes

Denne kringla har alltid blitt lagd i hjemmet fra jeg var liten, og nå har jeg tatt den med videre til mitt kollektiv. Begge kringlene blir borte i løpet av kort tid ;)

Ingredienser

2 pk gjær
150 g margarin
6 dl melk
1-2 ts kardemomme
1/2 ts salt
125 g (1 1/2 dl) sukker
1 kg (1 1/2 L) hvetemel

Fyll 1:
150 g Bremykt
180 g (2 dl) sukker
2-4 ss kanel

Fyll 2:
1 pk vaniljekrem

Fremgangsmåte

Deigen:
1. Smelt smør i en kjele og tilsett melken når det har smeltet
2. Sjekk at blandingen holder en ca. temperatur på 37 grader og tilsett gjæren. Rør til den er oppløst.
3. Mål opp de tørre ingrediensene og miks de sammen i en bolle.
4. Tilsett de våte ingrediensene og bland/kna til en god deig.
5. Sett til heving i en time eller til ett lett fingertrykk går tilbake

Fyll 1 (kan lages i mellomtiden):
1. Rør sammen Bremykt, sukker og kanel til en masse.
2. Denne skal smøres på deigen senere.

Etter heving:
6. Kjevle ut deigen til et rektangel som er ca. 0,5 cm tykt. Om den kjevles for tynn kan den revne når den skal rulles senere.
7. Smør på fyll 1 jevnt utover hele og rull den sammen.
8. Del pølsen du når har i to like store deler. Disse skal rulles til lange tynne pølser.
9. Ta den ene lange pølsen og del i tre like deler. Flett disse sammen. Gjør det samme med den andre.
10. Du skal nå ha to lubne store fletter.
11. Legg de på et stekebrett med bakepapir og trykk ned langs midten. Heves til dobbel størrelse
12. Etter den har hevet igjen skal den trykkes ned langs midten. Her legges fyll 2 (vaniljekremen)
13. Pensle med egg
14. Stek ved 225 grader i 20 minutter midt i ovnen
15. NYT! Og dekorer gjerne med melis

Boller
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende