«Resteboller»

Deilige sjokoladeboller, der rester av ulike typer sjokolade er blitt brukt! Deilig smak av både sjokolade og karamell.

Eae8ac56 2a9c 4150 949f de5ae3361bc4
Martine Myrvold

Populære boller hos de aller minste. De kan sikkert kombineres med flere typer godteri, men innbiller meg at sjokolade er best - her kan alt fra nonstop til firkløver brukes. Kun fantasien setter grenser.

Ingredienser

2 l hvetemel
250g Bremykt (smeltes)
200g sukker
3-4 ss kardemomme
2 poser tørrgjær
7dl melk (37 grader) varmes i kjele.

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre godt. Og bland inn melk og smør (litt og litt av hver om gangen). Når det er rørt inn, så eltes dagen GODT for hånd til deigen er god og smidig, bland så inn restene av sjokolade. La heve i ca 45-60 min.

Rull deretter deigen ut til en lang rull og del opp i ca like jevner og lag boller, klem så noen sjokoladebiter nedi bollene. Oppskriften gir ca 15 store boller. Etterhev så i 30 min. Pensle med egg og stek midt i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter.

Boller
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet