Glutenfrie fastelavensboller

Den topper alle oppskriftene jeg har prøvd! Verdens beste oppskrift på glutenfrie boller trodde jeg allerede fantes, helt til det ble lagt ut en ny oppskrift på cøliakiforumet rundt fastelaven. Og den topper alt som jeg har prøvd før, men selvfølgelig med noen av mine egne justeringer.

Img 20190303 195150
Maylen Asplund www.facebook.com/groups/1229512650505902/

Det har blitt mye baking etter at sønnen på 11 år fikk cøliaki for 3 år siden.

Når jeg etter 2 år hadde jeg prøvd ca. 10 forskjellige
bolleoppskrifter og følte jeg meg trygg på at jeg hadde funnet den beste Men sant skal sies, glutenfrie boller blir ALDRI som vanlige boller uansett hva du gjør.

Motivasjonen for å prøve enda! en oppskrift var vel heller liten, men folk gikk helt av hengslene inne på cøliakiforeningens forum etter en ny oppskrift et halvt år senere, og jeg lot meg påvirke og DET er jeg glad for!

Når sønnen har tårer i øynene fordi mammaen aldri gir opp, slik at han også kan spise GODE boller som ikke smuldrer, smaker tørt og til og med kan være gode etter å ligger på benken en stund. Betyr det alt! Og de 50-100 forsøkene som har gått i søpla fordi glutenfritt er så himla vanskelig er en saga blott!

Og at bollene ble så gode er nesten en tilfeldighet for det var ikke BREMYKT som opprinnelig ble foreslått, men det var det vi hadde, også er jeg så svak for vaniljesukker. Håper dere får lyst til å prøve 🥰

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

1 pk tørrgjær
5 dl melk
1ss fiberhusk
2 dl sukker
2 pk Semper mix
4 egg
1ts bakepulver
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
200 gr romtemp. BREMYKT

Fremgangsmåte

1 pk tørrgjær
5 dl melk
1ss fiberhusk

1) Melken varmes og røres sammen med gjør og fiberhusk. La svelle i 5 min.

2) Ha oppi

2 dl sukker
2 pk Semper mix
1ts bakepulver
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
4 egg

3) Eltes i 5 min

200 gr romtemp. BREMYKT

4) Ha oppi romtemperert bremykt litt og litt, mens maskinen går.

5) Eltes i 5 min til. Deigen skal slippe bollen. Tilsett evt mer mel. Hev i 1 time

6) Forme bollene og sett de til ny heving i 45 min.

7) Stekes på 180C i ca 10-15 min.

Spises som de er, eller et tynt lag bremykt og ost eller del de i 2 og server med krem og syltetøy og et melisdryss på toppen.

Boller
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere