Oldemors boller

Enkle og gode boller. Fine å fryse.
Utprøvd i 5 generasjoner.

Boller bollefest
Boller bollefest
Turid Jansen

Min oldemors oppskrift: ta litt av det og litt av det...
Min mor og jeg snekret oppskriften etter dette - og nå er jeg oldemor og viderefører gjerne.

Ingredienser

Ingredienser
3 ½ - 4 dl melk
125 g Bremykt – lunkes sammen (fingervarmt)

50 g gjær røres ut i blandingen

500 g hvetemel
50 g farin (kan erstattes eller tilsettes halve av hver med
Natreen)
½ ts kardemumme (eller etter smak – vær raus)
½ ts hjortetakk

Fremgangsmåte

Det tørre blandes - og det våte røres i – eltes.

Deigen skal være myk og litt ”klissen” –
Strø på litt mel heves under plast eller håndkle til dobbelt størrelse.

Eltes – sammen med rosiner, hvis man vil ha dette (jeg lager gjerne halvparten av hver)

Bak ut til runde boller med størrelse som du ønsker selv.

Etterheves ca. 30 min. (til et lett fingeravtrykk blir sittende igjen på kanten av en bolle).

Pensles med sammenpisket egg.

Stekes midt i ovnen – ca 200 grader i 8-10 min. til de er godt gyllenbrune.

Boller
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere