Oldemors boller
Enkle og gode boller. Fine å fryse.
Utprøvd i 5 generasjoner.


Turid Jansen
Min oldemors oppskrift: ta litt av det og litt av det...
Min mor og jeg snekret oppskriften etter dette - og nå er jeg oldemor og viderefører gjerne.
Ingredienser
Ingredienser
3 ½ - 4 dl melk
125 g Bremykt – lunkes sammen (fingervarmt)
50 g gjær røres ut i blandingen
500 g hvetemel
50 g farin (kan erstattes eller tilsettes halve av hver med
Natreen)
½ ts kardemumme (eller etter smak – vær raus)
½ ts hjortetakk
Fremgangsmåte
Det tørre blandes - og det våte røres i – eltes.
Deigen skal være myk og litt ”klissen” –
Strø på litt mel heves under plast eller håndkle til dobbelt størrelse.
Eltes – sammen med rosiner, hvis man vil ha dette (jeg lager gjerne halvparten av hver)
Bak ut til runde boller med størrelse som du ønsker selv.
Etterheves ca. 30 min. (til et lett fingeravtrykk blir sittende igjen på kanten av en bolle).
Pensles med sammenpisket egg.
Stekes midt i ovnen – ca 200 grader i 8-10 min. til de er godt gyllenbrune.
blir best med Bremykt