Kanelknuter med plomme syltetøy og valnøtt

Deilige knuter fra gamle dager ❤️
Min bestemor og også mamma pleide å lage dem ganske ofte da jeg var barn, og de ble ansett som noen av de mest populære knuter rundt

94af8d8d 6ea1 4e31 a6e5 e0d9376f20b6
Laura Elena Damian

Ingredienser

Deig:
80 g sukker
450 g mel
25 g fersk gjær
2 ts kanel
1 klype salt
220 ml melk
2 små egg eller 1 stort egg
80 g smør bremykt
Alle ingrediensene må ha romtemperatur

Til fyllingen:
200g plomme syltetøy
150 gr malte valnøtter

1 egg + 2 ts melk for å smøre

Fremgangsmåte

Tilsett mel, sukker, gjær, salt og kanel i en bolle.

Bland melk og egg og hell blandingen over de tørre ingrediensene og kna med en mikser i ca 10 minutter på lav hastighet.
Etter 10 minutter begynner du å tilsette smøret i terninger.
Etter at du har tilsatt alt smøret, kna du deigen i ca 5-8 minutter.

Form deigen til en tett ball, smør en bolle med litt olje og ha deigen inne. Dekk til med plastfolie og la det vokse til det dobles.

Fordel deigen på en lett melet kjøkkenbenk og fordel et stort rektangel.

Fordel fyllet over rektangelet. Brett rektanglet i to (ett over det andre), langt og over.

Skjær deretter 12 strimler ned.
Vri hvert bånd og lag en knute av dem.
Legg knutene på et stekebrett.
Dekk med plastfolie og la heve i ca. 30 minutter eller til du ser at knutene har blitt større.
Smør med egg og melk og stek ved 180C i ca. 20 min, til den er gyllenbrun.

Boller
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere