Pariserboller

En munnfull med en herlig kjerne av vaniljekrem

Image
Ragnhild Hals Amsrud

Denne oppskriften bakte jeg første gang jeg møtte svigermor sammen med henne.den ble en favoritt og ungene elsker disse småbollene som de heter i familien.

Ingredienser

4 Dl melk
200 gr Bremykt
1 dl Sukker
12-14 dl Hvetemel
50 gr Gjær
1/4 ts Hornsalt
1/4 ts salt
1 egg

Vaniljekrem til fyll

Fremgangsmåte

1. Smelt bremykt og varm melken.
2.ha alle ingrediensene i kjøkkenmaskin og elt i 15 minutter.
3.la have minst 1 time
4. del i 4. kjevle ut til firkanter 24 x 24 cm cm og del i ruter på 6x6cm
5. legg en t skje vaniljekrem i midten av hver rute
6.brett alle fire hjørnet mot hverandre. Og gjør det igjen. Tett igjen og legg med bretten ned på bakepapir
6.pensle med egg og strø med perlesukker
7. hev ca 30 min
8. stek ved 225 grader i 8-10 minutter
9. avkjøl på rist

Boller
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere