Bremykt Logo

Deilig kardemommebolle med rabarbrafyll som er ekstremt gode ferske, men som også fint kan lagres i fryser og tines på kort varsel.

Ingredienser

Bolledeig:
450 gram hvetemel
65 gram sukker
75 gram Bremykt
2 spiseskjeer kardemomme
2 teskjeer kanel
1 klype salt
1 pakke fersk gjær
1 egg
2,5 dl helmelk
+ egg til pensling av bollene før steking.
Fyll:
85 gram Bremykt
30 gram sukker
1 teskje kanel
3 spiseskjeer kardemomme
2 stilker rabarbra + 1 dryss sukker

Fremgangsmåte

Bolledeigen:
1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
2. Varm opp melk og tilsette 1 egg til temperaturen er 36 grader.
3. Smuldre gjæren oppi en liten bolle og fordel melkeblandingen over og rør til gjæren har smeltet.
4. Hell blandingen over de tørre ingrediensene og elt deigen i ca 10-15 min.
5. Fordel Bremykt litt og litt og la deigen elte i ca. 15 min til.
6. Tøm deigen ut på kjøkkenbenken og elt det siste for hånd før du legger den i en bolle smurt med Bremykt. La deigen heve til dobbel størrelse et lunt sted.
7. Hell deigen ut på benkeplaten og kjevl deigen til en firkant som er ca. 2-3 cm tykk.
Rabarbrafyll:
1. Del rabarbraen i tynne skiver på ca 1-2 cm og bland disse med et dryss av sukker og kok dem til de er møre. Sett blandingen til side til de er helt avkjølt.
Fyll og ferdigstilling:
1. Bland sammen Bremykt, sukker, kanel og kardemomme.
2. Fordel fyllet jevnt utover deigen.
3. Hell rabarbrafyllet jevnt utover oppå det andre fyllet.
4. Brett bolledeigen en tredjedel inn og deretter bretter du over fra den andre siden slik at det danner tre lag som er brettet over hverandre. Nå skal deigen kjevles ut forsiktig til den måler 24 cm.
5. Nå skal vi kutte strimler på ca 5 cm.
6. Del hver strimmel i tre på langs, men la det være igjen rundt en tommelbredd slik at de fremdeles henger sammen øverst.
7. Nå fletter du strimlene og knyter en vanlig knute. Gjenta med alle strimlene og la dem heve i yttligere 40 min. på et bakebrett før du pensler dem med et pisket egg.
8. Stek bollene i midten av ovnen på 195 grader til de er gylne. Dette tar ca. 15 min.
9. Mens bollene er varme dypper du toppen i en bolle med sukker og kanel før du plasser dem på en rist.
10. NYT!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!