Skoleboller

Verdens beste skoleboller.
Disse bollene blir ordentlig gode. Jeg baker (nesten) alltid med skummet kulturmelk, men denne gangen testet jeg tjukkmelk fra Rørosmeieriene, resultatet ble jeg veldig fornøyd med.

12b3306e b802 4288 8893 3cc2a202c0c4
5f909abc 1d86 4d75 b054 1cb84edb4d83
Borghild Jensen

Ingredienser

Ingredienser (10 boller)
• 600 g hvetemel
• 130g smør, romtemperert
•70g sukker
•3 ½ dl tjukkmelk (kan erstattes med skummet kulturmelk, eller vanlig melk)
•1pk gjær
•1 egg
•1 klype salt
•1 ts kardemomme
•1 boks crème fraîche
•1 ss melis
•vaniljestang, frøene
•1 egg, til pensling
•sukker

Fremgangsmåte

Løs opp gjær i melk som er varmet opp til ca 20 grader. Bland alt det tørre i en bakebolle. Ha i egg og melk, og kjør maskinen på forholdsvis lav fart til deigen har samlet seg. Ha i smør og elt deigen i ca 15 minutter. Deigen skal være elastisk og smidig. Nå skal deigen hvile, tre litt plastfilm over bollen og sett den et lunt sted i 45-60 minutter. Deigen skal heve til ca dobbel størrelse. Nå kan du starte utbakingen. Del deigen i 10 like store emner og form disse til runde boller. Fordel bollene over to stekebrett. Trykk bollene litt flate før du legger over et klede. Bollene skal etterheve i ca 30 minutter. Sett ovnen på 220 grader, over og undervarme. Ha crème fraîche, vaniljefrø og melis i en bolle, rør dette godt sammen med en visp. Når bollene har hevet ferdig, trykker du de ned fra midten og utover, til du får en kant rundt bollen på ca 1 cm. Denne fordypningen fyller du med 2 spiseskjeer med crème fraîche. Pensle kanten av bollene med egg, og avslutt med et lite dryss sukker. Bollene stekes på 220c i ca 8-10 minutter til de er gyllende. Avkjøles på rist.

Boller
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere