Bremykt Logo

Vakre høstboller med deilig smak av anis

Ingredienser

5 dl lettmelk
1 egg
200gr bremykt(smeltet)
100 gr sukker
2 ts gurkemeie( for fin farge)
2 ts anis
Ca 900 gr hvetemel
1 egg til pensling
Husholdnings snøre

Fremgangsmåte

Smelt bremykt,å ha i melken. Varm opp til fingervarmt. Hell i miksebollen å tilsett egget og alt det tørre. Elt 8-10 min å la deigen heve til dobbel størrelse. Del deigen i 12 store boller. Ta en meter husholds snøre og knyt forsiktig rundt hver bolle. Etterhev bollene i ca 1/2 time. Pensle nøye med egg. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 13-15 min. Avkjøl før mann forsiktig fjerner snøre med saks og pinsett. Pynt med en mandel eller kanelstang i «hullet»

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!