Bremykt Logo

Deilige luftige sjokoladeboller, fylt med en kjerne av sjokolade.

Ingredienser

0,8 liter melk og 0,2 liter fløte/eller 1ltr H-melk
200 g Bremykt
250 g sukker
100 g tørrgjær
0,5 ts kardemomme
1,5 kg hvetemel
200 gr Freia Melkesjokolade

Fremgangsmåte

Kok opp smør og sukker i en kjele. Slå av varmen, og tilsett melk/fløte. Da vil blandingen være passe temp(ca 37 grader.
Ta alt det tørre i en mixebolle, og tilsett væske.
Elt deigen godt, til alt er godt blandet, og deigen slipper bollen.
Del deigen i passe emner, trill boller og putt ei rute sjokolade i hver bolle. (Om det blir mange boller, kan man også dele hver sjokoladerute i 2. Da får man flere sjokoladeboller, i litt mindre str.)
Etterhev bollene i ca 1/2-1 time.(Denne deigen forheves ikke)
Stekes på 225 grader i ca 10 min(til de er gyldne og fine på toppen)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!