Deilige sjokoladeboller

Deilige luftige sjokoladeboller, fylt med en kjerne av sjokolade.

F06f4056 f539 4e40 8676 9379b7c04334
Silje Merete Hamre

Dette er min egen oppskrift, som jeg selv har komponert. Den blir like god og luftig hver eneste gang. Sparer tid på at deigen ikke forheves. Kan også lage deilige boller med feks at man bytter ut fløte med en liten kartong(1/4ltr) vaniljesaus. Da får deigen en herlig vaniljesmak.

Deigen brukes her til boller, sjokoladeboller, skoleboller, fylte vaniljehorn, bollefoccasia og mye mye mer!!

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

0,8 liter melk og 0,2 liter fløte/eller 1ltr H-melk
200 g Bremykt
250 g sukker
100 g tørrgjær
0,5 ts kardemomme
1,5 kg hvetemel

200 gr Freia Melkesjokolade

Fremgangsmåte

Kok opp smør og sukker i en kjele. Slå av varmen, og tilsett melk/fløte. Da vil blandingen være passe temp(ca 37 grader.
Ta alt det tørre i en mixebolle, og tilsett væske.
Elt deigen godt, til alt er godt blandet, og deigen slipper bollen.
Del deigen i passe emner, trill boller og putt ei rute sjokolade i hver bolle. (Om det blir mange boller, kan man også dele hver sjokoladerute i 2. Da får man flere sjokoladeboller, i litt mindre str.)

Etterhev bollene i ca 1/2-1 time.(Denne deigen forheves ikke)

Stekes på 225 grader i ca 10 min(til de er gyldne og fine på toppen)

Boller
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere