Kanelsnurrer fra Gravdalen

Ekstra store kanelsnurrer som er saftige og luftige:)

Screenshot 20211015 141456
Eirik Carlsen NEstegjerde

Jeg er veldig glad i baking og dette er min egenutviklede oppskrift. Den slår svært godt an. Med denne oppskriften får mange store boller med lite deig :))

Ingredienser

Deig:
550g hvetemel
150g sukker
2,5dl Tine H-melk
1ts vaniljesukker
2ts kardemomme
1pk blå tørrgjær
1pk rød tørrgjær
1/2 salt
1egg

Fyll
Cirka 130g bremykt (rom-temp)
Kanel og sukker etter behov
(1stk egg til pensling hvis ønskelig)

Fremgangsmåte

-Bland alle de tørre ingrediensene.
-Smelt smør og varm opp melk til 37'C.
- Tilsett de våte ingrediensene i de tørre. ( Eventuelt litt mer mel om deigen er klissete)
- Elt i 8-10 minutter

La heve i 45-60 min

-Elt deigen 5min
-Kjevle ut deigen til en firkant
-Smør på bremykt og legg på sukker/kanel etter eget mengdeønske
-Rull sammen og del opp i ønsket størrelse.
-Legg på stekebrett med bakepapir og press ned.
- Etterheves 60-90min.
- Pensle med egg og strø på sukker.

Stekes på 215'C i 10-15 min.

NB!: Disse hever mye, så legg dem derfor ikke for tett :)

Boller
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere