Lussekatter
Lussekatter med ekte safran. De blir knallgule, luftige og smaker helt himmelsk godt!

Hilde Erfjord
Safran er et veldig dyrt krydder og erstattes ofte med gurkemeie når det lages lussekatter. Men uten safran får du ikke den helt unike smaksopplevelsen.
Disse bollene er så gode og det blir julestemning i huset med en gang disse er i ovnen!
Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!
Ingredienser
50 g Bremykt
5 dl lettmelk
50 g gjær
1 ts salt
2 ts sukker
1 kg hvetemel
2 g safranpulver
125 g Bremykt
135 g sukker
1 egg
rosiner
Fremgangsmåte
Smelt Bremykt, ha i melken (37 grader), rør inn gjæren, tilsett sukker, salt og nesten alt melet. Deigen skal slippe bollen. Dryss mel over bollen.
Hev under dobbelt klede til dobbelt størrelse (1 time)
Bland safran med 1/2 ts sukker/ litt brennevin
Rør sukker og Bremykt porøst
Tilsett safran og egg
Rør smørkremen inn i bolledeigen. Bruk resten av melet på bakebordet.
Trill fingertykke pølser og form til lussekatter.
Heves til dobbel størrelse.
Pensel med egg og pynt med rosiner.
Stekes midt i ovnen 250 grader/200 grader varmluft i 8-10 minutter
blir best med Bremykt