1000g hvetemel
180g sukker
1ts salt
4ts kardemomme
180g bremykt
50g gjær
5dl vann
1. Ha alle ingrediensene i bakebollen på kjøkkenmaskin sammen med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen med eltekrok i ca 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd må du beregne dobbelt så lang eltetid. Forhev deigen i 30 minutter.
2. trill deigen til like store boller og legg bollene på stekebrettet med bakepapir. Dekk til brettene og etterhev i 60-90 minutter. Eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellom tiden ovnen til 200 grader.
3. pensle bollene med sammenpisket egg og stek de i ca 10 - 13 minutter. Bollene kan pensles med smeltet smør rett etter de er kommet ut fra ovnen. Da blir de ekstra gode og blanke
Avkjøl bollene på rist etter steking