Hvete boller

Verdens beste hveteboller som er lagd på vann å er super gode.

841da1f5 21ce 46c6 a4be 166da54ff7ca
Marita solhaug

Denne oppskriften lærte jeg av min oldemor, som desverre er død nå. Så når jeg lager dem så minner de meg om henne. Og familien min elsker dem. Merker ikke at de er lagd på vann.

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

1000g hvetemel
180g sukker
1ts salt
4ts kardemomme
180g bremykt
50g gjær
5dl vann

Fremgangsmåte

1. Ha alle ingrediensene i bakebollen på kjøkkenmaskin sammen med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen med eltekrok i ca 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd må du beregne dobbelt så lang eltetid. Forhev deigen i 30 minutter.

2. trill deigen til like store boller og legg bollene på stekebrettet med bakepapir. Dekk til brettene og etterhev i 60-90 minutter. Eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellom tiden ovnen til 200 grader.

3. pensle bollene med sammenpisket egg og stek de i ca 10 - 13 minutter. Bollene kan pensles med smeltet smør rett etter de er kommet ut fra ovnen. Da blir de ekstra gode og blanke

Avkjøl bollene på rist etter steking

Boller
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere